Kansallismuseon lisärakennuksen arkkitehtuurikilpailun finalistit valittu

Kilpailulautakunta on nyt valinnut 184 ehdotuksen joukosta viisi työtä Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailun varsinaiseen suunnitteluvaiheeseen.

Kilpailu käydään loppuun saakka nimimerkeillä. Finalistit ovat – aakkosjärjestyksessä – työt Asuuri, Atlas, Haapio, Kolme Pihaa ja Lähde. Kilpailun voittaja on selvillä joulukuussa. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kansallismuseo, Museovirasto ja Senaatti-Kiinteistöt.

”Olemme kiitollisia ja ilahtuneita ehdotusten määrästä ja laadusta. Jokaisen eteen on nähty valtavasti työtä. Mielenkiintoiset ehdotukset ovat jokainen osaltaan rakentaneet tarinaa tulevaisuuden Kansallismuseosta”, kilpailun juryyn kuuluva Kansallismuseon ylijohtaja Elina Anttila sanoo.

Kaikkia kilpailutöitä on saanut huhtikuusta asti kommentoida alasivulla Kilpailutyöt. Finalistitöiden kommentointi on edelleen auki, ja muihinkin töihin voi tutustua sivulla edelleen.

”On ollut hienoa nähdä, kuinka aktiivisesti ehdotuksia on kommentoitu. Myös tuomaristo on tutustunut palautteeseen”, Anttila lisää.

Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailu etenee myötätuulessa, sillä viime viikolla nimitetty uusi hallitus sitoutuu hallitusohjelmassaan laajennushankkeen toteuttamiseen. Historiallisen Kansallismuseon päärakennuksen, lisärakennuksen ja pihapuiston muodostama uusi museokokonaisuus avautuu suunnitelmien mukaan vuonna 2025.

Tänä kesänä Kansallismuseon Kesäpihalle on tuotu paviljonki, jota Kansallismuseo tarjoaa erilaisille yhteisöille tapahtumapaikaksi.